Boom Chicago takes escape rooms to a new level!

A multi-room escape adventure

Ergens in een geheim laboratorium in hartje Amsterdam hebben wetenschappers een spannende doorbraak bereikt: tijdreizen.

We zijn op zoek naar een team van vrienden voor een belangrijke missie. Ga terug naar de Tweede Wereldoorlog en ontmoet het Amsterdamse verzet. Zoek het schilderij dat door de Duitsers gestolen is en keer terug naar het heden zonder het verleden te veranderen.

Vind aanwijzingen, los puzzels op, kraak codes en race naar het spannende eind, terwijl je probeert te ontsnappen door de tijd. (Escape Through Time)

Gesloten op 1ste en 2de kerstdag!

Boom Chicago’s Next Level Puzzle Room
A multi-room escape adventure!

 • een 75 minuten durend avontuur,

  uniek in de wereld.

 • Het verhaal is plaatselijk,

  het speelt zich af in Amsterdam.

 • Utrechtsedwarsstraat 17, 1017WB Amsterdam

  Het begint op een geheime locatie vlakbij het Frederiksplein.

 • Groepen bestaan uit 1-5 personen.

  Een slim individu alleen zou technisch mogelijk moeten zijn.

 • Vooralsnog is Escape Through Time in het Engels.

  Maar perfecte taal kennis is niet noodzakelijk

 • Dag en avond tijden beschikbaar.

  Populaire tijden zijn snel volgeboekt.

Hoe werkt het?

Twee tot vijf spelers werken samen om verborgen aanwijzingen te ontdekken, verbanden te leggen en een mysterie op te lossen. We accepteren ook solo-avonturiers.

Maak deel uit van het verhaal en race tegen de klok naar een spannende finale.   Iedereen brengt het avontuur tot een einde, maar alleen de besten scoren het perfecte aantal van 20 punten.

Je kunt het spel in zowel Engels als Nederlands doen, maar voor de puzzels zelf heb je geen taal nodig. Je hoeft dus geen perfect Engels of Nederlands te spreken (maar het is wel beter).

Escape Through Time speel je binnen, dus het weer buiten maakt gelukkig niets uit. Kom op hoge hakken of instappers, dat maakt allemaal niet uit. Het is wel goed om te weten dat je veel zult staan.

Het laboratorium is redelijk veilig, maar in tijdreizen schuilt altijd gevaar. Wees alert en bewust van je omgeving. Betreden op eigen risico.

Je hoeft niet sportief te zijn, maar je zult soms wel eens op je knieën moeten zitten om te zien of dat je een volgende aanwijzing oplevert. Escape Through Time kan wel intens zijn, maar het is zeker niet eng op de klassieke manier.

Hoe beter je Amsterdam kent, hoe meer je het verhaal zal waarderen. Kennis van Amsterdam is geen vereiste om plezier te hebben bij Escape Through Time.

Je speelt alleen met mensen van jouw groep. Je wordt niet bij mensen ingedeeld die je niet kent, zoals ze dat in Amerika doen.

Opgroeiende kinderen vanaf negen jaar zijn welkom samen met volwassenen. Voor groepen tieners geldt dat iedereen minimaal 15 moet zijn.

We vragen je om voorzichtig en respectvol om te gaan met onze rekwisieten, puzzels en decor. Als je iets breekt, zullen we de schade in rekening moeten brengen. Ben je dronken, storend of gewoon heel vervelend dan wordt je geweigerd of verwijderd zonder restitutie.

Hoe lang duurt het?

De Escape Through Time missie duurt 75 minuten. De voorbereidingen voor de missie beginnen 30 minuten van te voren in een nabijgelegen café. Drankjes zijn de beste voorbereiding op alles, toch?!

Op de drukke tijden begint er elke 45 minuten een groep, buiten deze piekuren is dat elke 90 minuten. Voor grotere gezelschappen kunnen we elke 30 minuten een groep van vijf laten starten. Bel of email ons kantoor voor  meer informatie over de mogelijkheden.

In Café Onder de Ooievaar verzamelen jouw deelnemers en hier krijgen jullie je missiepakket, de eerste puzzel en een rondje drankjes (verplicht, maar niet inbegrepen). Als het niet lukt om op tijd te zijn of je het rondje drankjes niet wilt, ga dan direct naar het geheime laboratorium (is wel een stuk minder gezellig natuurlijk).

De missie zelf start precies op tijd, wanneer je op de deurbel drukt. Tijdreizen is een exacte wetenschap. Als je te vroeg op de bel drukt, gebeurt er niks. Laatkomers worden in het heden achtergelaten zonder restitutie.

De meeste groepen willen na afloop wat drinken om nog even na te praten en de beste momenten te herbeleven. Er zijn velen bars, café’s en restaurants in de omgeving. Ook kun je voor Engelstalige comedy en een potje flipperen naar Boom Chicago, 12 minuutjes fietsen.

 

Waar is het?

Niet bij Boom Chicago! Het avontuur start bij Café Onder de Ooievaar, Utrechtsestraat 119 (hoek van de Prinsengracht), in het centrum van Amsterdam. Daar verzamel je met je groep 30 minuten voor aanvang van je missie. Je krijgt daar alles wat je nodig hebt om van start te gaan. Je krijgt ook meteen de eerste puzzel (consumptie verplicht). De missie vindt plaats in een geheim laboratorium op twee minuten lopen vanaf het café.

Neem tram 4 naar de Prinsengracht of tram 7 of 10 naar Frederiksplein. Vanaf metrostation Weesperplein is het10 minuten lopen. Als je met de auto komt, parkeer dan in de Prins & Keizer garage op Prinsengracht 927 (hoek van de Vijzelgracht).

Ga niet naar Boom Chicago om je aan te melden. Ga direct naar Café de Ooievaar of naar de missie.

Als je bij Boom Chicago bent op de Rozengracht dan is het 30 minuten lopen naar Frederiksplein. Met tram 10 moet je rekenen op 20 tot 30 minuten van deur tot deur. Met de fiets is het 12 minuten. Met de taxi 15. Het is meestal het snelste om te fietsen. 

Wat is het verschil met andere Escape Rooms?

Escape Through Time is meer een puzzel avontuur dan een traditionele escape room. Het is een veelzijdige ervaring met originele puzzels, muziek, technologie, acteurs en een spannend verhaal. Escape Through Time is veel meer dan alleen het openen van combinatiesloten. Je gaat tijdreizen!

Daarnaast is ons systeem met punten een echte verbetering in vergelijking met de traditionele escape rooms. Omdat sommige teams meer aanwijzingen nodig hebben dan anderen, is het niet eerlijk om het succes via tijd te beoordelen.  Bij Escape Through Time is 30 punten de beste score en een echte prestatie. Een team met 26 punten heeft dan ook oprecht een team met 25 punten verslagen. Mensen met een competitieve aard zullen ons scoringssysteem waarderen.

Geschiedenis

Andrew Moskos en Pep Rosenfeld waren in 2013 met Boom Chicago voor een bedrijfsopdracht (ja dat doen we ook, zie boomchicagocreative.nl) in Budapest, toen ze hun eerste Escape Room speelden. In minder dan een uur moesten de twee vrienden door het oplossen van een serie puzzels uit de kamer zien te ontsnappen. Sindsdien zijn ze verslaafd geraakt en hebben ze tientallen escape rooms over de hele wereld gedaan.  Hun meest favoriete Escape Room was in Moskou, maar nu natuurlijk niet meer…

Zo is het ook gegaan met andere ondernemers die puzzle rooms hebben geopend. Ze werden er door gegrepen na het spel te hebben gespeeld in een andere stad.  Er zijn dan ook meerdere creatieve gezelschappen die rooms hebben geopend in Amsterdam. Onze persoonlijke favorieten zijn Claustrophobia, Sherlocked en Logic Links. Het beste spel van Nederland is De Meisjeskamer in Bunschoten, vlak buiten Amersfoort, al horen we ook hele positieve geluiden over Escape Challenge in Delft.

Boom Chicago sluit zich aan bij deze elite club van masterminds met Escape Through Time, een next level puzzel room. Boom fans zullen er elementen van diverse projecten in herkennen. We combineren ons locatietheater (Deep Undercover en een pilot voor NBC TV) met sfeer en spanning (onze Haunted House productie Freak Circus). En de comedy ontbreekt ook niet.

Escape Through Time is een puzzel avontuur dat veel verder gaat dan een gewone escape room.